club sandwich...:)

Ett gott recept för 1 person, och det är inte svårt  ;-). Det roliga är att man kan lägga i lite vad man tycker om och variera tillbehören. Prova t ex avokado i eller hel inlagd gurka. Vill man vara mindre nyttig är det gott att äta chips till eller om man vill bli lite extra mätt - klyftpotatis!

1  grillspett

3 skivor grovt sandwichbröd

1 ugnstekt kycklingfilé

6 matskedar aioli (vitlöksmajonnäs - 3 vitlöksklyftor och 2 dl majonnäs ) som för övrigt gärna kan smaksättas med lite färska hackade örter t ex basilika, rosmarin, timjan eller varför inte bladpersilja? eller en mix av alla :-)

6 skivor tomat  (ungefär 1 tomat)

½  rödlök i båtar (eller mer om man gillar det)

4 skivor bacon -  knaperstekt

1 huvud rosésallad

1 huvud isbergssallad

1 ask ruccola

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft ca 175 grader.) Blanda grillkrydda med olja och vänd runt kycklingfilén i marinaden, så att den göttar till sig lite. Sätt in kycklingen i ugnen ca en timme eller tills den är klar.

Under tiden sköljer du och hackar ner rosésalladen, isbergssalladen och blandar runt.
Skölj ruccolan och blanda det samman med isbergssalladen och rosésalladen.

Skiva tomaten.

Stek baconet och lägg sedan på hushållspapper så att överflödigt fett rinner av. Skiva ner rödlöken. Blanda majonnäs med pressad vitlök. (ca 3 klyftor på 2 dl majonnäs)

Rosta brödet i antingen brödrost eller i stekpanna på båda sidor.

När kycklingen är klar och har svalnat av lite, skivar du ner den i ca ½ cm tjocka skivor.

Lägg de tre brödskivorna på en skärbräda och lägg på 2 matskedar aioli på varje brödskiva.
Sedan lägger du på en "näve" salladsblandning på varje skiva. Efter det lägger du 2 skivor tomat och rödlök på salladen.
På skiva 1 och 2 lägger du 2 skivor bacon på  varje brödskiva. På skiva 3 lägger du den skivade kycklingen, men hela kommer inte att få plats, så den kan du spara och sedan spara till slutet av receptet :-)

Sen kommer det svåra...

Lägg ihop bröden så att innehållet kommer mot varandra. Alltså skiva 1 och skiva 3 ihop, och skiva 2 på skiva 3.  
Sedan ska du med en vass brödkniv skära "mackan" i två delar från hörn till hörn och sedan "flippa" runt den så att "hörnen" hamnar uppåt. Trä igenom grillspettet.  Lägg på resten av kycklingen och det som ramlade ur när du vände sandwichen. ;-)
Nu är sandwichen klar att ätas! Salladen som blev kvar äter du till tillsammans med lite exotiska frukter  och gurka.
Hur gott som helst!

Lycka till! Det kommer gå jättebra! :-)/ Kock-Anna 

 
Detta är inte en autentisk bild men ser okej ut. Det kommer snart bilder jag själv har tagit på mina recept.
image28

Bildkälla:
yumdc.wordpress.com/

Kommentarer
Postat av: Kristina

Skitsnygg design! Hur har du fixat det?

2008-02-21 @ 20:59:02
URL: http://xtina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0