hur gott är det inte? sushi alltså

Vilken annan maträtt gör dig såhär besatt? Vilken annan maträtt kan få dig att inte tänka på något annat i flera dagar? Enligt mitt tycke - ingen! Sältan och styrkan i en härlig kombination! För er som inte provat sushi... Ge det en chans och prova det minst två gånger... det är viktigt för man är som svensk inte van vid smaken. Är du efter två gånger inte såld då blir du det tyvärr inte heller.:(


image29

bildkälla: Receptfavoriter.se

sushiskola:
http://www.tasteline.com/default.ns?print=1&strItemID=showDocument&lintDocumentID=3281

God "när som helst bakelse" :)

Du behöver:


  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl grädde eller mjölk
  • pepparkaksformar t ex hjärtformade

Fyllning:

  • 5 dl grädde
  • 4 tsk florsocker
  • 1 dl frysta eller bärska bär t ex hallon, blåbär eller jordgubbar(spara några bär till garnering)


Gör så här:

Sätt på ugnen så att den är varm när du du vispat ihop smeten.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret. Vispa ner mjölet försiktigt. Vispa ner mjölken/grädden till en jämn smet.


Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.


Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft.  Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd. 


Stjälp direkt upp tårtan på sockrat papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på.
Låt svalna en stund. Vispa grädden till fyllningen ganska hårt. Blanda bären med florsockret och vänd ner i den vispade grädden. Sedan stansar du ut hjärtan av tårtbottnen, ( pepparkakshjärtan, eller valfri form, men hjärtan är fint ) och breder ut fyllningen på hjärta 1. Lägg hjärta 2 på med lite fyllning på och strö lite strössel och/eller kanske några ätbara blomblad på? Lägg på resterande bär och sikta florsocker över bären. Klart!
Gott och ser jättetrevligt ut!

Lycka till!/ Kock-Anna


club sandwich...:)

Ett gott recept för 1 person, och det är inte svårt  ;-). Det roliga är att man kan lägga i lite vad man tycker om och variera tillbehören. Prova t ex avokado i eller hel inlagd gurka. Vill man vara mindre nyttig är det gott att äta chips till eller om man vill bli lite extra mätt - klyftpotatis!

1  grillspett

3 skivor grovt sandwichbröd

1 ugnstekt kycklingfilé

6 matskedar aioli (vitlöksmajonnäs - 3 vitlöksklyftor och 2 dl majonnäs ) som för övrigt gärna kan smaksättas med lite färska hackade örter t ex basilika, rosmarin, timjan eller varför inte bladpersilja? eller en mix av alla :-)

6 skivor tomat  (ungefär 1 tomat)

½  rödlök i båtar (eller mer om man gillar det)

4 skivor bacon -  knaperstekt

1 huvud rosésallad

1 huvud isbergssallad

1 ask ruccola

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft ca 175 grader.) Blanda grillkrydda med olja och vänd runt kycklingfilén i marinaden, så att den göttar till sig lite. Sätt in kycklingen i ugnen ca en timme eller tills den är klar.

Under tiden sköljer du och hackar ner rosésalladen, isbergssalladen och blandar runt.
Skölj ruccolan och blanda det samman med isbergssalladen och rosésalladen.

Skiva tomaten.

Stek baconet och lägg sedan på hushållspapper så att överflödigt fett rinner av. Skiva ner rödlöken. Blanda majonnäs med pressad vitlök. (ca 3 klyftor på 2 dl majonnäs)

Rosta brödet i antingen brödrost eller i stekpanna på båda sidor.

När kycklingen är klar och har svalnat av lite, skivar du ner den i ca ½ cm tjocka skivor.

Lägg de tre brödskivorna på en skärbräda och lägg på 2 matskedar aioli på varje brödskiva.
Sedan lägger du på en "näve" salladsblandning på varje skiva. Efter det lägger du 2 skivor tomat och rödlök på salladen.
På skiva 1 och 2 lägger du 2 skivor bacon på  varje brödskiva. På skiva 3 lägger du den skivade kycklingen, men hela kommer inte att få plats, så den kan du spara och sedan spara till slutet av receptet :-)

Sen kommer det svåra...

Lägg ihop bröden så att innehållet kommer mot varandra. Alltså skiva 1 och skiva 3 ihop, och skiva 2 på skiva 3.  
Sedan ska du med en vass brödkniv skära "mackan" i två delar från hörn till hörn och sedan "flippa" runt den så att "hörnen" hamnar uppåt. Trä igenom grillspettet.  Lägg på resten av kycklingen och det som ramlade ur när du vände sandwichen. ;-)
Nu är sandwichen klar att ätas! Salladen som blev kvar äter du till tillsammans med lite exotiska frukter  och gurka.
Hur gott som helst!

Lycka till! Det kommer gå jättebra! :-)/ Kock-Anna 

 
Detta är inte en autentisk bild men ser okej ut. Det kommer snart bilder jag själv har tagit på mina recept.
image28

Bildkälla:
yumdc.wordpress.com/

Idag. 19 februari.

två träningsapparater kom nyss hem till mig från dhl. en crosstrainer och en sit-up bänk. gött. nu ska det bli andra bullar av. lyssnar på "columbus", med kent. ganska bra. nu ska jag äta något gott,

awkaj.lita ALDRIG på en smal kock :).

okej,nu blir det mums mums ...


Rosmarinstekt majskyckling med svamprisoni. Hur gott som helst , och passar måndagkväll som söndagsmiddag med släkten.


image26


Källa:
http://www.recept.nu/1.132411

RSS 2.0