God "när som helst bakelse" :)

Du behöver:


  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl grädde eller mjölk
  • pepparkaksformar t ex hjärtformade

Fyllning:

  • 5 dl grädde
  • 4 tsk florsocker
  • 1 dl frysta eller bärska bär t ex hallon, blåbär eller jordgubbar(spara några bär till garnering)


Gör så här:

Sätt på ugnen så att den är varm när du du vispat ihop smeten.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret. Vispa ner mjölet försiktigt. Vispa ner mjölken/grädden till en jämn smet.


Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.


Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft.  Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd. 


Stjälp direkt upp tårtan på sockrat papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på.
Låt svalna en stund. Vispa grädden till fyllningen ganska hårt. Blanda bären med florsockret och vänd ner i den vispade grädden. Sedan stansar du ut hjärtan av tårtbottnen, ( pepparkakshjärtan, eller valfri form, men hjärtan är fint ) och breder ut fyllningen på hjärta 1. Lägg hjärta 2 på med lite fyllning på och strö lite strössel och/eller kanske några ätbara blomblad på? Lägg på resterande bär och sikta florsocker över bären. Klart!
Gott och ser jättetrevligt ut!

Lycka till!/ Kock-Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0