hur gott är det inte? sushi alltså

bildkälla: Receptfavoriter.se
sushiskola:
http://www.tasteline.com/default.ns?print=1&strItemID=showDocument&lintDocumentID=3281
God "när som helst bakelse" :)
Du behöver:
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ dl grädde eller mjölk
- pepparkaksformar t ex hjärtformade
Fyllning:
- 5 dl grädde
- 4 tsk florsocker
- 1 dl frysta eller bärska bär t ex hallon, blåbär eller jordgubbar(spara några bär till garnering)
Gör så här:
Sätt på ugnen så att den är varm när du du vispat ihop smeten.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret. Vispa ner mjölet försiktigt. Vispa ner mjölken/grädden till en jämn smet.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.
Stjälp direkt upp tårtan på sockrat papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på.
Låt svalna en stund. Vispa grädden till fyllningen ganska hårt. Blanda bären med florsockret och vänd ner i den vispade grädden. Sedan stansar du ut hjärtan av tårtbottnen, ( pepparkakshjärtan, eller valfri form, men hjärtan är fint ) och breder ut fyllningen på hjärta 1. Lägg hjärta 2 på med lite fyllning på och strö lite strössel och/eller kanske några ätbara blomblad på? Lägg på resterande bär och sikta florsocker över bären. Klart!
Gott och ser jättetrevligt ut!
Lycka till!/ Kock-Anna
club sandwich...:)
1 grillspett
3 skivor grovt sandwichbröd
1 ugnstekt kycklingfilé
6 matskedar aioli (vitlöksmajonnäs - 3 vitlöksklyftor och 2 dl majonnäs ) som för övrigt gärna kan smaksättas med lite färska hackade örter t ex basilika, rosmarin, timjan eller varför inte bladpersilja? eller en mix av alla :-)
6 skivor tomat (ungefär 1 tomat)
½ rödlök i båtar (eller mer om man gillar det)
4 skivor bacon - knaperstekt
1 huvud rosésallad
1 huvud isbergssallad
1 ask ruccola
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft ca 175 grader.) Blanda grillkrydda med olja och vänd runt kycklingfilén i marinaden, så att den göttar till sig lite. Sätt in kycklingen i ugnen ca en timme eller tills den är klar.
Under tiden sköljer du och hackar ner rosésalladen, isbergssalladen och blandar runt.
Skölj ruccolan och blanda det samman med isbergssalladen och rosésalladen.
Skiva tomaten.
Stek baconet och lägg sedan på hushållspapper så att överflödigt fett rinner av. Skiva ner rödlöken. Blanda majonnäs med pressad vitlök. (ca 3 klyftor på 2 dl majonnäs)
Rosta brödet i antingen brödrost eller i stekpanna på båda sidor.
När kycklingen är klar och har svalnat av lite, skivar du ner den i ca ½ cm tjocka skivor.
Lägg de tre brödskivorna på en skärbräda och lägg på 2 matskedar aioli på varje brödskiva.
Sedan lägger du på en "näve" salladsblandning på varje skiva. Efter det lägger du 2 skivor tomat och rödlök på salladen.
På skiva 1 och 2 lägger du 2 skivor bacon på varje brödskiva. På skiva 3 lägger du den skivade kycklingen, men hela kommer inte att få plats, så den kan du spara och sedan spara till slutet av receptet :-)
Sen kommer det svåra...
Lägg ihop bröden så att innehållet kommer mot varandra. Alltså skiva 1 och skiva 3 ihop, och skiva 2 på skiva 3.
Sedan ska du med en vass brödkniv skära "mackan" i två delar från hörn till hörn och sedan "flippa" runt den så att "hörnen" hamnar uppåt. Trä igenom grillspettet. Lägg på resten av kycklingen och det som ramlade ur när du vände sandwichen. ;-)
Nu är sandwichen klar att ätas! Salladen som blev kvar äter du till tillsammans med lite exotiska frukter och gurka.
Hur gott som helst!
Lycka till! Det kommer gå jättebra! :-)/ Kock-Anna
Detta är inte en autentisk bild men ser okej ut. Det kommer snart bilder jag själv har tagit på mina recept.

Bildkälla:
yumdc.wordpress.com/
Idag. 19 februari.
awkaj.lita ALDRIG på en smal kock :).
Rosmarinstekt majskyckling med svamprisoni. Hur gott som helst , och passar måndagkväll som söndagsmiddag med släkten.

Källa:
http://www.recept.nu/1.132411